Szálljon meg olcsón! Válassza a munkásszállókat!

Miért és kinek előnyös a munkásszállók alternatívája?

Csak pár napra utazna üzleti célból? Kizárólag alvási lehetőségre van szüksége? Nem szeretne sokat fizetni a szállásért? Válassza a munkásszállókat! A lehető legjobb alternatíva akkor, ha csak éppen aludni menne a szállásra és nem akar vagyonokat költeni a szállodákra.

Mindenképpen csak ajánlani tudom az ilyesfajta lehetőségek kihasználását, hiszen nagyon minimális összegért, egészen jó munkásszállásokat is ki lehet fogni! A minimális összeg alatt, pedig tényleg teljesen elenyésző forintokról beszélünk/ éjszaka. Léteik olyan munkásszállás ahol, mindössze 999 Ft egy éjszaka egy kétágyas szobában. Nyilván nem a legluxosabb körülményekre kell ebben az esetben számítani, de egy biztos 999 Ft-ért ha van fűtés és van kényelmes ágy már megérte az árát. Gondoljunk csak abba bele, hogy a legtöbb szálloda, illetve apartman milyen árkategóriába tartozik fő/éj viszonylatban.

Olcsó munkásszállók madártávlatból

Amennyire én tisztában vagyok az árakkal, úgy a legalapbab kategóriájú szállások is körülbelül a 4-5 ezer/ éjszaka viszonylatban kezdnek a felső határ pedig, mint tudjuk a csillagos ég. A munkásszállók árfolyam ennél jóval alacsonyabb ott az 999 Ft/éjtől maximum a legjobb minőségű munkásszálló esetében is 3 ezer/éjig terjed. De ez már tényleg a legcsúcsabb kategóriás szállás, Budapest belvárosának a szívében. De amennyiben vidéki munkásszállókra összpontosítunk, ott jóval alacsonyabbak az árak maximum 1-2 ezer Ft körül mozognak, ami azért elég kedvező tekintve az egyéb szállás megoldások árait. Egyébként érdemes utána érdeklődni a cégnél, aki mondjuk munka célból küldött ki minket vidékre, hogy magán a cégen belül nincs e szerződés kötve, valamilyen munkásszállóval, az ilyen estek miatt, vagy ha nincs is nem e biztosítják ők az alkalmazottaiknak ezt a szolgáltatást. Ugyanis több gyár illetve, leltározó cégek stb eleve szerződésben állnak egy adott munkásszállóval, annak érdekében, hogy ha az alkalmazottaikat vidékre küldenék, gond nélkül meg legyen oldva a szállásuk. Szerintem egyébként ez nagyon korrekt megoldás és több cégnek kellene ilyesfajta szerződést kötnie.

 Munkásszállás, mint olcsó megoldás

Mint már a fentiekben is említettem kiváló megoldás ez az alternatíva, olyan szituációkra, amikor tényleg csak az alvás miatt kellene szállás. Hiszen szerintem egyszerűen nem éri meg csak egy éjszaka miatt kifizetni 5-6 ezer forintot, mikor ilyen olcsó lehetőségek is adottak. Egyénként maguk a munkásszállók, minden ellenkező híresztelés ellenére nem valami szörnyen lepukkant helyek, hanem a legtöbb esetben igényes, tiszta rendezett környezetet tudnak biztosítani. A felszereltségük általában szintén egészen korrekt. Az esetek nagy százalékában külön konyhahelység és fürdőszoba is jár a szobához, ahol kényelmesen meg tudunk tisztálkodni. Viszonyt a legolcsóbb kategóriájú szállások esetében, érthető módon közös fürdő és konyha helység van, amit az emeleten lakk összessége bármikor igénybe vehet. Ezek is annak ellenére, hogy közös használatra vannak ítélve, rendkívül tiszták és abszolút rendezettek ugyanis a legtöbb esetben mindennap takarító nő járja végig a szobákat és a közös helységeket, az épület lehető legtisztábban tartása végett. Maguk a szobák egyébként teljesen korrektek. Az adott évszakhoz mérten korszerű fűtésrendszer, illetve légkondi található. Továbbá kábel tv is tartozik szinte az összes munkásszálló szolgáltatásához.

Amennyiben pedig még jobban szeretnénk lefaragni az árból, adott még egy lehetőség, ami pedig a több ágyas szobák alternatívája. 4-6-8 ágyas részlegek vannak, ahol akár egy kollégiumban emeletes ágyak helyezkednek el. Én személy szerint akkor már inkább kicsit többet fizetnék, mint hogy ezt a lehetőséget válasszam, de akit nem zavar, hogy másokkal kell megosztani az aló területét, annak kiváló megoldás ez is. Az olcsó munkásszállás igénybevételének mindenképpen vannak előnyei de úgy gondolom a hátrányairól is kell pár szót ejteni.

Az olcsóbb munkásszállók kihívásai

Ami elsősorban szerintem a legnagyobb kihívás, hogy az ilyesfajta szállókba kizárólag 2 fős szobák vannak és ha egyedül szeretne valaki ilyet igénybe venni, akkor könnyen lehet, hogy másvalakit beosztanak mellé, ami pedig nem a legjobb opció. Továbbá szerintem az is hátrány, hogy ha közös fürdő illetve étkező helység van, hiszen valahogy számomra, legalábbis a fürdés mindenképpen egy annyira intim dolog, hogy azt szeretem saját terén belül elvégezni és nem egy közös térben, ahol csak egy vékony fal és függöny választ el a másik embertől. De ez persze áthidalható, hiszen az ember csak egyeztet a másikkal és mindenki akkor megy, amikor nem zavarja a másikat.

Mindent összevetve úgy gondolom sokaknak minden hátrányával együtt megéri kihasználni ezt az opciót, hiszen nem csak nagyon olcsó szállást biztosít de több szempontból is nagyon praktikus. Úgy gondolom egy próbát mindenképpen megér!