A Frontpro rágótabletta alkalmazásáról

FrontPro-ragotabletta_pic5

Mikor hasznos a FrontPro rágótabletta?

Ha az ember úgy dönt, hogy kutyát szeretne tartani, fel kell készülnie mindenre, ami az állattartással jár. Chippek, oltások, megfelelő étkezés biztosítása a szőrös kedvencnek. Hiszen, ők maguk is olyanok, mint a gyerekek. Sok igényük van és persze mindig a lehető legjobbat szeretnénk számukra biztosítani, hogy egészségesek és vidámak legyenek, hiszen ahogy mondják, a kutya az ember legjobb barátja.
Azonban fel kell készülni a kullancsok és bolhák okozta kellemetlenségekre, amik igazán árthatnak a kedvencünknek. Erre az esetre a FrontPro rágótabletta a kutyáknak nagy segítség tud lenni.  Ezt nekünk is tudnunk kellett, amikor megvásároltuk Caesart.

FrontPro-ragotabletta_pic4

Miértmerült fel bennünk a FrontPro rágótabletta alkalmazása?

Caesar egy németjuhász kutyus, a család nagy kedvence volt. A lányom Anna kapta a 16. születésnapjára hiszen már nagyon régóta könyörgött egy kiskedvencért. A férjemmel úgy döntöttünk, hogy elfér a családnál egy kutya és nagyon hamar a szívünkhöz nőtt a szőrgombóc.
Egyszer úgy döntöttünk, hogy elvisszük magunkkal kirándulni az erdőbe, bográcsozni a mezőn, hiszen Caesar nagyon szeretett a természetben rohangálni. Több órát eltöltöttünk a szabadban, Caesar pedig lelkesen szaladgált odakint, hempergett a fűben, élvezte a kellemes időjárást. Persze ki felkészültünk kullancsriasztóval és egyéb óvintézkedésekkel, de szegény Caesar sajnos nem úszta meg a kullancsok érkezését. 

Honnan hallottunk a Frontpro Rágótablettáról?

Az állatorvosunk ajánlotta a FrontPro rágótabletta nevezetű gyógyszert, ami alkalmas a kellemetlenkedő paraziták és vérszívók kiírtására, ha már elkezdenek táplálkozni a kedvencünkből. Nagy szerencsénkre mi időben észrevettük ezt, így felkészültünk mindennel. Megvásároltuk a rágótablettát és bár Caesar elsőre nem akarta elfogadni, egy szalámiba tekerve már lelkesen elnyammogott rajta és nem okozott számára gondot a tabletta elfogyasztása. Nem is telt túl sok időbe, a kullancsok már nem okoztak számára problémát. A kezelés menetét betartottuk és már tudjuk azt, hogy mire kell odafigyelnünk a családi kirándulások alkalmával, hogyha a szeretett kedvencünket is magunkkal akarnánk vinni. De, minden óvintézkedés nagyon fontos, hiszen a kutya az ember legjobb barátja és érdemes nekünk is annak lenni, ha szeretnénk őt épen és egészségesen tartani.
Szerencsére azóta semmiféle problémát nem okoztak a kullancsok a kutyánknak és bolhákkal sem találkoztunk. 

De, mit is tud a FrontPro rágótabletta, miért ajánlanám?

Nos, ez a tabletta kényelmes és hatékony védekezést kínál bolha és kullancs okozta kellemetlenségek és kártékony fertőzések ellen. Alkalmazása során nem kerül vegyszer a kutya bőrének felületére, így biztonságosan alkalmazható gyermekek közelében levő kutyákon is!
A rágótabletta kifejti hatását a rendszeresen kozmetikába járó, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel hatását sem a víz, sem pedig a samponos fürdetés nem fogja befolyásolni. Mi Caesart rendszeresen fürdettük és nem okozott gondot a tabletta ebben az esetben.
Ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható számára, hogy könnyebben elfogyassza és megszokja a kiskedvencünk. Mi a szalámira esküdtünk ebben az esetben, ami nagy kedvence a kutyusunknak.
Fontos tudni azt, hogy a parazitáknak el kell kezdeniük táplálkozni a gazdatesten ahhoz, hogy az afoxolaner hasson rájuk, így a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének kockázata nem kizárható. A FrontPro rágótabletta hatékonyságáról itt olvashatsz bővebben: https://www.petnet.hu/termek/Frontpro_Ragotabletta_kutyaknak_2_4kg_11mg-138-27511. De röviden tömören, a FrontPro rágótabletta hatékony a kifejlett bolhák, valamint számos kullancsfaj ellen, a kellemetlenkedő bolhákat 8 órán belül képes elpusztítani, megkímélve a huzamosabb viszketéstől és kellemetlenségektől a kutyánkat. A peterakás előtt elpusztítja a bolhákat megelőzve a lakás higéniájának romlását.

FrontPro-ragotabletta_pic3

Mik a FrontPro rágótabletta hatásai?

Nagyon ritkán enyhe gyomor-bélrendszeri tünetek előfordulhatnak, mint például a hányás, hasmenés. Emellett a kezelés alatt előfordulhat a kutyánál viszketés, kedvetlenség, kóros lesoványodás és idegrendszeri tünetek (mint például a rángatódzás, koordináció hiánya és izomremegések). Egy ismerősöm kisebb testű kutyája például pár napig hányt, de szerencsére hamar jobban érezte magát ezután. Caesarnak nem volt semmiféle panasza, jól bírta a FrontPro rágótabletta alkalmazását. Az ismerősöm kiskutyájának is sokat segített, hamar megszabadult a bolháitól és azóta sem tértek vissza a testére!
A rágótabletta a kellemetlenkedő kullancsokat 48 órán belül is képes véglegesen elpusztítani! Azonban sajnos a tabletta nem rendelkezik szúnyog távoltartó hatással. Egyetlen kezelés ráadásul, legfeljebb egy hónapon keresztül elpusztítja a kullancsokat. Bolhafertőzések esetén a kezelésére legalább 5 hétig érdemes sort keríteni. A tabletta mellesleg felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásra is. Emiatt Caesar sokat szenvedett, de miután alkalmazni kezdtük a rágótablettát, folyamatosan enyhültek a viszketései majd pedig végleg megszűntek.
Mindenkinek csak ajánlani tudjuk!