Véralkohol kalkulátor segítségével az utakon

veralkohol-kalkulator-pi2

Így segíthet a büntetés elkerülésében a véralkohol kalkulátor

A véralkohol kalkulátor egy sokak által még fel nem fedezett segítség abban, hogy az ember viszonylagosan pontosan ki tudja számolni, hogy pontosan mennyire is szegte meg a törvényeket az ittas vezetés tekintetében, vagy mennyit várjon még indulás előtt. Akármelyik eset is áll fenn, érdemes megismerkedni a kalkulátor adta lehetőségekkel és a várható büntetések tekintetében is érdemes egy kicsit részletesebben tájékozódnia az embernek.

A véralkohol kalkulátor lehetőségei

A véralkohol kalkulátor könnyen megtalálható az interneten több oldalon is, és ingyenesen használható lehetőséget biztosít számunkra a jó döntések meghozatalához vagy a rossz döntésekkel való szembenézéshez. A kalkulátor használata egyszerű és gyors, nem kell aggódnunk, személyes adatokat nem tárol, nem kér nevet. Egyedül arra kíváncsi a személyünket illetően, hogy milyen neműek vagyunk, ami az alkohol lebomlása esetében fontos információ lehet, illetve a testtömegünkre, ami esetében pedig kifejezetten fontos, hogy ilyenkor ne próbáljunk meg egy kicsit szépíteni az igazságon. Hiszen máshogy bomlik le minden ember esetében az alkohol, egy 50 kilós nő lebontó képessége pedig össze sem hasonlítható egy 110kg-os férfi alkoholtűrésével.

veralkohol-kalkulator-pic3

Ezen kívül már csak az a dolgunk, hogy megadjuk, milyen jellegű alkoholból mennyit ittunk százalékok tekintetében is. Tudunk rövidekre, borokra, sörre és minden egyébre szűrni, de sok kalkulátor akár csak a százalék megadásával is tud hatékonyan számolni, hogyha azt tudjuk biztosan. Minden véralkohol kalkulátor egy kicsit más, van ahol pusztán csak egy adott időpontot számol, máshol azt mutatja meg az eredmény, hogy hány óra alatt fog teljesen eltűnni az ember szervezetéből az alkohol. Megint máshol a fogyasztás pontos idejét is meg tudjuk adni, majd a kalkulátor kiadja eredményül azt az időt, amikor már szabadon ülhetünk autóba, illetve mindegyik megmutatja az adott időpont véralkohol szintjét.

A véralkohol kalkulátor eredménye

A véralkohol kalkulátor segítségével tehát kapunk egy ezrelékben megadott véralkohol szintet, melynek segítségével tudunk tájékozódni a jelenlegi ittassági állapotunkról. 0.3 és 0.5 ezrelék között még annyira nem kell aggódnunk, ezek az első tünetek ideje, ilyenkor a szervezetünk még hamar le tudja bontani az alkoholt, és mehetünk az útra. 0.5 és 1.5 ezrelék között már ittasságról beszélhetünk, efelett pedig a részegségről. Hogyha a véralkohol szint 2.5 ezrelék fölé emelkedik, akkor már alkoholmérgezés kerülhet szóba.

Az eredmények tekintetében persze nem tökéletes egyetlen véralkohol kalkulátor sem, hiszen ahogy már mondtam, minden ember más, így más értékeket is fog produkálni, a szervezetünk eltérő sebességgel képes lebontani az egyes anyagokat, ezért mindenképpen kezeljük enyhe szkeptikussággal az eredményeket, és ne kezdjünk el rögtön vezetni, hogyha a kalkulátor szerint már mehetünk, hanem egy kisebb ráhagyással együtt vegyük ezeket figyelembe.

A véralkohol kalkulátor segítségével elkerülhető az ittas vezetés

Nagyon fontos szerepe van a véralkohol kalkulátornak, hiszen az ember nem feltétlenül érzi, mikor józanodott ki, sokszor túlbecsüli a saját képességeit. Ilyenkor lehet, hogy az illető már ugyan jól érzi magát, mégis a reakcióidője sokkal rosszabb, mint egy teljesen józan embernek. És mint tudjuk, a baj nem lassan, hanem egyetlen szempillantás alatt fog megtörténni, amikor az ember pont nem bánná.

veralkohol-kalkulator-pic

Az ittas vezetés büntetése pedig igazán szigorú. Egyaránt számíthatunk pénzbírságra, amely akár több százezer forintot is jelenthet, illetve egyből elveszik az ember vezetői engedélyét is, nem számít, hogy az ember autóval jár dolgozni, a legnagyobb engedékenység maximum annyi lehet, hogy egy bizonyos kategóriától tiltanak el bennünket, és nem az összestől, hogyha többről is van papírunk. Az emberek nagy részének persze nincsenek ilyen papírjai, és éppen ezért teljesen ellehetetlenednek közlekedés szintjén, főleg vidéken, ahol a tömegközlekedés nem a legjobb, és csak ritkán lehet igénybe venni. Mindemellett pedig szükségesnek tarthatják, hogy az ember elmenjen egy utánképzésre, amely egyszerre veszi igénybe az ember idejét és ráadásul legtöbb esetben tulajdonképpen nincsen rá sok szükség.

Mindezek mellett persze nem szeretnénk már ittasan vezetni, ugye? És persze még nem is beszéltem arról a szerencsétlen helyzetről, hogyha az ember balesetet okozott. Ekkor ugyanis már nem csak a pénztárcánkba kell nyúlnunk és a vezetést mellőzni néhány hónapra (vagy rosszabb esetben évre), hanem még szabadságvesztéssel is büntethetik az embert, teljesen jogosan.

Hogyha azonban a baj már megtörtént, és a véralkohol kalkulátort is ignoráltuk vagy nem találtuk megfelelőnek azt, akkor az ittas vezetést ügyvéd segítségével a legjobb döntés letudni, mert a büntetés mértékében hatalmas előrelépést tud tenni, és persze nem mindegy, hogy az ember néhány hónapig nem fog-e vezetni vagy egyenesen évekig.

Hogy ezt a sok kellemetlenséget elkerülje az ember, érdemes mindig igénybe venni a véralkohol kalkulátort, amely segítségével biztonságosabban tudunk majd közlekedni a jövőben is.