Első beépíthető hűtőnk

beépíthető hűtő1_1

A beépíthető hűtő a legjobb választás!

Mostanában egyre több háztartási eszközt tudunk beszerezni, ahogy helyreálltunk a beköltözés költségei után a párommal. Mostanában a legjobb vásárlás pedig ezek közül egy beépíthető hűtő volt, amelyre korábban én sem gondoltam volna, hogy valaha szükség lesz, most mégis úgy érzem, hogy remek döntést hoztunk azzal, hogy ezt a darabot választottuk. Be is számolok a döntési folyamatról, hogy milyen előnyei vannak számomra ennek a terméknek, hogy talán egy kis segítségére legyek másoknak is, akik éppen ilyen konyhába való eszközt keresnek.

Így jött a beépíthető hűtő ötlete

A párom sok amerikai filmet és sorozatot néz, ezeket kisebb példaképnek tartja. Azt mondta, évek óta szeretett volna már egy dupla ajtós beépíthető hűtőt, hogyha meglesz rá az anyagi kerete egyszer. Egyfajta szimbólumot jelentett számára ennek a megszerzése, annak a szimbólumát, hogy felnőttként a kezében tartja az életét, és lassan megvalósítja az álmait a legjobb tudása szerint. És hát ki vagyok én, hogy ezt az álmot elvegyem tőle? Bevallom azonban, eleinte nem gondoltam volna, hogy igazán szükségünk van egy ekkora hűtőszekrényre. Már eleve a beépíthető hűtő ötlete egy kicsit soknak tűnt számomra, én mindig is szabadon álló hűtővel éltem, amiben azért csak kényelmesen elfértünk. Persze hozzá kell tennem, hogy a konyhánk sem így nézett ki, mint most a miénk. A jelenlegi konyhánk igen modern kialakítással rendelkezik, azonban elég szűkös a hely. Nem annyira persze, hogy ne lehessen kényelmesen elférni, és minden extra is helyet kaphat, van kenyérsütőgépünk, turmixunk és még beltéri grillsütő is található az egyik pulton, de persze ezeknek az elhelyezését azért nagyon át kellett gondolnunk.  Gyerekkoromban is kisebb konyhánk volt, de nem is nagyon rendelkeztünk ilyen gépekkel, akkor talán a legtöbb nem is létezett. A hűtőszekrény pedig nem ebben a helyiségben volt, hanem a mellette lévő spájzban helyezkedett el, amit könnyen el tudunk érni, azonban így érthető talán, hogy soha nem is fordult meg a fejünkben a beépíthető hűtő ötlete még később sem.

beépíthető hűtő1_3

A beépíthető hűtő kiválasztásának folyamata

A beépíthető hűtő kiválasztása nem volt kifejezetten nehéz folyamat. Elterveztük először is, hogy mekkora legyen. A hely adott volt, éppen átalakítottunk, így az egész pult és konyhaszekrény rendszert a saját kedvünk szerint tudtuk átalakítani, így viszonylag sok lehetőséggel rendelkeztünk ezen a téren, nem kellett attól tartanunk, hogy nem lesz megfelelő hely vagy kialakítás a háztartási gép számára. Mivel kétajtós szekrényt szerettünk volna, erre szükség is volt.

Nekem alapvetően van egy módszerem arra, hogy hogyan kell háztartási eszközt vásárolni, ez általában be is válik. Az első tehát a hely megtalálása, amiből már következik a méret is, így ezzel nem kell kifejezetten foglalkozni a jelen esetben. Utána fontos a háztartási eszköz energiaosztályba sorolása és fogyasztása. Általában mindegyiknek megvan a saját kategóriarendszere, és az A kategóriás termékek közül érdemes leginkább választani. Ezek persze nem a legolcsóbb termékek közé tartoznak, azonban meg kell említeni, hogy sok éven át akarjuk használni a beépíthető hűtőt, így szeretnénk minél jobban kijönni a fogyasztás tekintetében, és persze tartósnak is kell lennie az adott terméknek.

Hogyha az ilyen alapvető kérdésekkel megvan az ember, akkor jöhetnek a funkciók, amelyek már teljesen specifikusak attól függően, hogy milyen gépet szeretne az ember egyáltalán. A beépíthető hűtő esetében például számunkra fontos volt, hogy rendelkezzen egy kicsit nagyobb fagyasztó résszel is, mert a párom horgászik, és persze nem mindig van jó kapás, amikor azonban igen, akkor egy hónapra elég halat is képes megfogni, amit persze vétek lenne kidobni. Fontos volt még számunkra az is, hogy lehetőség szerint rendelkezzen a gép jégkocka készítő funkcióval is, hogy kényelmesebbé tegye számunkra a jeges italok készítését. Én azt szerettem volna, hogy minél kevésbé érjenek össze az illatok, erre nagyon oda szoktam figyelni saját magam is, de azt akartam, hogy a beépíthető hűtő átvegye tőlem ezt a felelősséget. És csodák csodájára találtunk is olyan gépet, ami ezt lehetővé tudta tenni számunkra, méghozzá itt: https://hu.gorenje.com/termekek/hutes/beepitheto-hutoszekrenyek/c/gocool02.

beépíthető hűtő1_2

A beépíthető hűtő előnyei

Nagy előnye még a hűtőnknek, hogy az egyes szakaszok külön hőfokra állíthatók, így az ételek sokáig el tudnak állni a saját tartási hőmérsékletüknek megfelelően, és egy kis pénzt még spórolni is tudunk ezzel a lehetőséggel. Számomra az az igazi előny, hogy igen sok hellyel rendelkezik a beépíthető hűtő, így valamiért úgy éreztem, hogy nekem el kell kezdenem előre gyártani az ebédet és a vacsorát egy hétre, ami egy nagyon jó szokás. Már egészen régóta ki szerettem volna próbálni, azonban mindig azt éreztem, hogy előre készített ételek minden helyet elfoglalnának. Most azonban tudom mindig, hogy hétvégén nagy sütögetést tartok, amikor ráérek, és utána egy hétig nem is kell foglalkoznom a főzéssel. Ha már benne vagyok a dologban, be is szoktam vásárolni, mert a beépíthető hűtőben minden elfér egy hétre, így nem csak főzéssel nem kell a hosszú munkanapokon húznom az időt, de a bevásárlással sem. Emellett persze az is a beépíthető hűtő mellett szól, hogy kis fogyasztással rendelkezik a nagyságához viszonyítva, és sok helyet megspórol számunkra a beépítettsége. Igazi élmény így a főzés és a mindennapi látogatása a hűtőszekrénynek.